top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Nový Taškent získal povolení

Stavební úřad Prahy 15 v pátek vydal rozhodnutí, kterým POVOLIL DEMOLICI starého Taškentu v Gercenově ulici a zároveň I VÝSTAVBU nového komplexu tzv. Centra Hornoměcholupská.


Radnice zveřejnila rozhodnutí jen pod číslem jednacím, nikoliv pod názvem stavby, jak je obvyklé. Snahou nesporně bylo, aby si občané dokumentu nevšimli a nestihli případně podat odvolání. Jedná se o další jasný důkaz činnosti radnice ve prospěch developerů.


Nový komplex na Taškentu bude mít společnou dvoupodlažní komerční základnu, z níž vyrostou tři věže. Dohromady tedy stavba dosáhne výšky 12, 11 a 9 nadzemích podlaží. Obsahovat bude 364 bytů, 23 nebytových jednotek a 302 parkovacích stání.


Na sousedním pozemku zeleně, který patří městské části, vznikne vydlážděná piazzeta, chodníky a nástup do obchodního centra. Developer se může těšit na ještě zajímavější bonus - novou DVOUTŘÍDNÍ ŠKOLKU (s denním stacionářem pro seniory), kterou pro něj buduje městská část hned za jeho komplexem, zatím za 108 milionů korun z prostředků magistátu.


Výstavbu komplexu, který na sídliště přivede min. kolem tisícovky nových obyvatel, připravoval developer ve spolupráci s koalicí ODS / TOP 09 / ANO. Za poskytnutí veškeré součinnosti a sousedního pozemku, a tím i za budoucí situaci dopravy a parkování v území jsou přímo odpovědní zastupitelé těchto stran v čele s minulým starostou Wenzlem (ANO), současným starostou Fischerem (ODS), který žije v Křeslicích, místostarostou pro územní rozvoj Neumannem (TOP 09), místostarostou Frauenterkou (ODS), který žije v Tlustovousech, a místostarostkou Kolářovou (ANO).


Účastníci řízení na výstavbu nového centra se nyní ještě mohou zhruba do poloviny července proti rozhodnutí odvolat k magistrátu.


Celé oznámení stavebního úřadu najdete na úřední desce: https://www.praha15.cz/assets/File.ashx?id_org=80115...






128 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

2 Comments


helenamatysová
Jun 19

Všichni ti, co už dlouho vládnou v koalici na P 15, zase nezklamali. Zase prosazují své představy, přesto, že tu nebydlí (nebo právě proto). Chystají se obyvatelům P 15 už opět ničit životní prostředí, tentokrát uprostřed sídliště. Opentlí to jako vždy prospěchem obyvatel. Zeptali se nás ale, kdo stojí o prach a vysoký stavební ruch po několik let? Také o vysoký nárůst obyvatel, dopravy a všeho, co to provází?

Na P 15 smí developeři vše, co se jim zlíbí a to za mohutné podpory vládnoucí koalice. Necháme si to jen tak líbit, nebo je to už příliš?

Matysová, Gercenova

Like
vejnarova.jana
Jun 19
Replying to

Plně souhlasím s předchozím komentářem, pokud se podívám, kdo nás zastupuje, tak většina lidí si užívá někde Luxusní bydlení a tady to těm, co tady bydlí, můžete vystavět, co se vám zlíbí, vždyť je tady dost důchodců a na těch nikomu rozhodně nezáleží..

Nezůstane tady kousek zeleně, měla bych ještě jeden nápad...co takhle stavět v lesoparku, tam je také místo.

Je to smutné, jak "huntujete" naše obydlí....Děláte průzkumy , což je k ničemu to jen aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Je to moc smutné, ale s Vámi asi nic nehne.

Vejnarová

Like
bottom of page