top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Developerské studie odloženy!

Minulý týden se nám podařilo zamezit schválení developerských studií na výboru územního rozvoje. Místostarosta Neumann (TOP 09), který studie připravuje ve spolupráci s developery, si myslel, že studie na výboru prosadí i bez náležitého vypořádání připomínek občanů.


Ve spolupráci s předsedou výboru Naučem (ANO), jehož postoje si velmi ceníme, jsme však po vzrušené debatě dokázali prosadit usnesení, že VŠECHNY připomínky občanů musejí být jednotlivě a konkrétně vypořádány.


Odmítli jsme tak přístup vedení radnice, který doložil přítomný architekt Hlaváček, autor studie na Nové centrum Hostivaře: „Šoupli to architektovi a za den to chtěli vypořádat“. Jen dodejme, že mu „šoupli“ zhruba 60 stránek připomínek, na něž architekt stihl reagovat jen třístránkovou obecnou odpovědí. Podezírali jsme ho z arogance, ale veškerá odpovědnost jde znovu za způsobem jednání místostarosty Neumanna.


V návaznosti na to se studie nebudou projednávat ani na březnovém zastupitelstvu. Vybojovali jsme pro občany právo na řádné vypořádání všech jejich připomínek, což si vyžádá nějaký čas. Aneb jak na závěr konstatoval předseda výboru Nauč: „Vidím to projednávání ještě na dlouho…“



11 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page