top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice dál pracuje pro developery

Deset let se snažíme, aby plocha mezi Javorovou čtvrtí a Kauflandem zůstala zachovaná pro rozvoj sportu a rekreace. Přesně tak to je už skoro čtvrt století zakotvené v platném územním plánu. Vzniklo zde nové sídliště a rozsáhlá nákupní zóna, a tak by měla být lokalita vhodně doplněna touto funkcí. To jsou zásady dobrého urbanismu. Magistrát nám dal před čtyřmi lety za pravdu a nepovolil zde výstavbu dalších bytových domů.


Přesto se zdejší koaliční strany ODS / TOP 09 a ANO znovu snaží, aby zde další obytná výstavba vyrostla. Konkrétně podporou změn územního plánu, které by to umožnily. Koaliční politici jdou na ruku developerům, kteří zde koupili pozemky za jediným účelem – vytěžit z nich maximum, a to prodejem bytů. Ostatně, kolik občanské vybavenosti a jaká hřiště postavil v celé Javorové čtvrti Central Group?


Koalice neváhá dělat pro developery doslova psí kusy. V březnu byli jednu z uvedených změn územního plánu obhajovat na magistrátním výboru územního rozvoje osobně místostarosta Neumann (TOP 09) a zastupitel Wenzl (ANO). Pan Neumann nejprve oznámil, že městská část si tu bytovou výstavbu přeje, a pak nastoupil s obhajobou bydlení čestný občan Wenzl: "Nedovedu si představit, že na ten kousek sportoviště, který tam dnes zbyl, by chtěl někdo pustit svoje děti. Je tam stanoviště kontejnerů, rušné silnice, vlak.... Není důvod něco odkládat, občané na to čekají. Mělo by se to podpořit, bojujeme za to dlouho, žádám o schválení."


Vystoupení našich prodeveloperských bojovníků už bylo moc i na člena výboru za ODS Ondřeje Martana: "Vystoupení pana místostarosty mě nepřesvědčilo. Realizátorem má být investor, nevěřím, že se lokalita posune k lepšímu." Projednání bodu bylo poté odloženo, městská část musí doložit studii.



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page