top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Developer má zisk, školka v nedohlednu

Koalice už několik let slibuje novou školku na Košíku. Nechala pro ni změnit územní plán v Doupovské ulici, v zatáčce za parkovištěm – ze zeleně se na její žádost stala stavební plocha.

Na stavbu školky však koalice potřebuje kromě svého pozemku i část toho sousedního, který patří soukromému subjektu. Zdejší ODS / TOP 09 / ANO se rozhodly, že tedy i tomuto developerovi nechají převést zeleň na stavební pozemek, který pak od něj získají.


A my jsme jim v zastupitelstvu říkali: „Neměli byste raději nejdříve, jako řádný hospodáři, ten soukromý pozemek odkoupit za cenu zeleně, a pak teprve z něj nechat udělat stavební pozemek? Takhle jen zhodnotíte developerův majetek a městskou část to přijde draho.“

Ale naši „odborníci“ stáli na svém – změna proběhla, i když potřebný pozemek zůstával v soukromých rukou. A co se nestalo? Tento zhodnocený pozemek odmítl vlastník v loňském roce s městskou částí směnit!


Jednat prý bude jen tehdy, pokud budou jeho rozsáhlé pozemky v Trojmezí brány jako určené pro bydlení nebo tak vypořádány (tzn. odkoupeny magistrátem za mnohem vyšší cenu). V opačném případě prý nebude ani směna pro školku a dokonce dojde i ke zrušení staveništní asfaltové cesty, kterou městská část chtěla zachovat jako cyklostezku.


Výměna dopisů mezi Prahou 15 a vlastníkem pozemku proběhla už loni v červnu. Od té doby koalice v čele s odpovědnými místostarosty Frauenterkou (ODS), Neumannem (TOP 09) a Hájkem (ANO) mlčí, zastupitele o tom neinformovala. Odpovědnost za získání pozemku pro školku nyní házejí na magistrát a developer se zhodnoceným stavebním pozemkem se může smát, jaké má u nás na radnici pomocníky.


Myslíte, že to dělají úmyslně, nebo to jsou „jen“ neschopní amatéři?



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page