top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Znovu hrozí výstavba v Parmské

Magistrátní úředníci bohužel znovu vrátili do hry výstavbu 8podlažního bytového domu v Parmské ulici. Vyhověli totiž odvolání developera Central Group a zrušili rozhodnutí stavebního úřadu Prahy 15, který v srpnu 2022 tento projekt zamítl. Zároveň konstatovali, že "záměr stávající zástavbu zohledňuje, respektuje půdorysné rozměry a výšky okolních budov i jejich vztah k veřejnému prostranství".


Projektem se teď bude znovu zabývat stavební úřad Prahy 15, který je bohužel zavázán řídit se právními názory magistrátních úředníků. Uvidíme, jestli se tedy v argumentaci ještě objeví nějaká skulinka. Kauza výstavby na tomto místě se táhne od roku 2017. Zdejší stavební úřad odvážně třikrát tuto stavbu zamítl, přesto nyní magistrát tvrdí, že je tento záměr v pořádku. Obrázek nechť si každý udělá sám...


Ještě připomeňme, že loni při projednávání připomínek k Metropolitnímu plánu Patnáctka náš domov navrhla, aby se na tomto pozemku aspoň snížila maximální výška na 4 podlaží. Žádný zastupitel koalice ANO /ODS/TOP0 9 ale náš návrh nepodpořil. Připomínka tak za sebou neměla váhu městské části, ale museli jsme ji podat sami za sebe jen jako občani.



20 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page