top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Zachraňme znovu hřiště

Iniciativa za záchranu hřiště v Sáňkařské ulici nás požádala o sdílení svého stanoviska. Rádi vyhovujeme, protože způsob, jakým má být zrušeno toto krásně zelené hřiště, které je tu nejméně 40 let, je neuvěřitelný i na poměry Prahy 15.


"Vážení zastupitelé,

dozvěděli jsme se, že ve středu 13. 3. 2024 mají být schvalovány úpravy parkování v ulicích Sáňkařská, Bruslařská a Golfová, které zahrnují vybudování parkoviště o cca 20 parkovacích stáních přímo na dětském hřišti, které se před 3 lety podařilo zachránit.

S tímto záměrem nesouhlasíme. Stovky rodičů s dětmi již vyjádřily svůj zájem na zachování tohoto hřiště. Je v místě, kde se nachází Dům umění s řadou kroužků pro děti, dětská lékařka a knihovna. Toto hřiště mají děti z blízkého i dalekého okolí velmi rády. Vybudování nových herních prvků na významně menší travnaté ploše u nedaleké hospody toto hřiště nenahradí (tento záměr je prezentován jako „posunutí“ hřiště).

O tomto záměru jsme jako představitelé petice za jeho záchranu nebyli vůbec informováni. Neví o něm ani velká část obyvatel okolních domů, zejména rodiče s dětmi.

Žádáme Vás, abyste tento záměr neschvalovali, resp. abyste ho upravili tak, aby stávající hřiště nebylo nahrazeno parkovacími místy.

Neupřednostněte 20 aut proti stovkám místních i přespolních dětí, které mají toto hřiště rády. Tento malý kousek parkovací situaci v lokalitě nezachrání. Pár nových míst se zaplní okamžitě, zaparkovat bude stále obtížné, a hřiště bude nenávratně zničeno."



14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page