top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Za rozpočet má odpovědnost koalice

Koalice znovu dokázala, jak mistrně umí v mediálních prostředcích radnice zneužívat veřejné peníze občanů Prahy 15 k politickým útokům proti opozici. Lze ale od "demokratů", kteří například brání zástupcům opozice v členství v redakční radě Hlasatele, čekat objektivní informování obyvatel? Kolikrát se třeba objevila opozice v Praha TV, za kterou si koalice platí 400 tisíc korun ročně?


Letošní rozpočet jsme nepodpořili právě kvůli "privatizaci" Hlasatele a vysokým částkám, které koalice utrácí za inzerci v Naší Praze 10/15, v Pražském Patriotu a ve zmíněné televizi (dohromady cca 800 tisíc korun). Další desetitisíce našich společných prostředků utratili radní navíc ještě před schválením rozpočtu za kurz, v němž se cvičili, jak vystupovat před kamerou.


Naším hlavním důvodem pro neschválení rozpočtu však jsou milionové náklady na rozšíření rady o jednoho uvolněného místostarostu oproti předchozímu volebnímu období (plat nyní cca 90 tisíc korun měsíčně) a statisícové náklady za trafiku v kontrolním výboru pro lídra SPD, které drží menšinovou koalici u moci (69 tisíc korun měsíčně).

Cesty radních na jižní Moravu, kde za nocleh utrácejí přes 5000 korun za osobu, už jen dokreslují zdejší turecké hospodaření. Za ně nechť právem nese odpovědnost koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ s podporou SPD.



9 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page