top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Vznikají ve veřejném prostoru Prahy 15 kvalitní projekty?

Jaký má být postup přípravy nových projektů? V první fázi by měl být projednán s občany, kteří žijí v okolí a kterým má nový projekt sloužit. Po tomto prvním zjištění, zda je o novou stavbu zájem se se má připravit studie, která bude diskutována s občany a se zastupiteli Prahy 15. Jedině takovým způsobem, kdy dojde k široké shodě obyvatel a zastupitelů může vzniknout kvalitní projekt ve veřejném prostoru, který bude přínosem pro občany Prahy 15.


Představitelé koalice ANO / ODS / TOP 09 jdou na přípravu projektů jinou cestou. Myslí si, že sami ví vše nejlépe; bez projednání s občany připravují stále nové a nové studie a utrácejí za ně nemalé peníze z rozpočtu. Uvedu jeden příklad, který jasně ukazuje filozofii současného vedení:

V roce 2019 připravil místostarosta Frauenterka (ODS) materiál s plánovanými projekty. Koaliční zastupitelé schválili bez jakékoliv diskuze takové absurdity jako propojení obou břehů hostivařské přehrady plovoucí cyklostezkou, vytvoření návrší s mohylou, rozhlednou a bludiště v lesoparku a také bufet na hostivařské přehradě. Proti těmto záměrům vznikla petice s podpisy 813 obyvatel Prahy 15 s názvem „Lesopark není lunapark“.


I přes nesouhlas občanů a zastupitelů Patnáctky náš domov pokračuje koalice v dalším projektování plovoucího bufetu, bylo utraceno již 492 000 Kč a získání stavebního povolení je zatím v nedohlednu.


Patnáctka náš domov se řídí heslem „méně je někdy více“. Je lepší společně s občany připravit několik kvalitní projektů a ty realizovat, než kreslit spoustu studií, za které se utratí peníze a zůstanou jen na papíře.


Milan Ducko (sloupek našeho zastupitele v prázdninovém čísle Hlasatele)



13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page