top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Výstavba na Maraťáku

Územní řízení na bytový projekt developera A-TRIO na Maraťáku pokračuje, ale sousedé svůj boj nevzdávají! V pondělí vypršela lhůta pro zaslání vyjádření účastníků řízení k dalším podkladům, které developer doplnil do spisu. Odvážní obyvatelé z okolí záměru potvrdili, že na svých námitkách trvají. Obávají se zejména negativního vlivu výstavby na zdejší dopravní situaci, významného zvýšení provozu a zhoršení kvality ovzduší. Občané jsou také přesvědčeni, že se sníží proslunění na okolních stavbách až o desítky procent, což by byl významný zásahem do práva na pohodu bydlení.


V kauze se odhodlaně angažuje náš zastupitel Lukáš Pertl, který v dané lokalitě žije a spolu s právníkem vytrvale sousedům ohroženým budoucí výstavbou pomáhá. Patnáctka náš domov je tu vždy pro vás!


Pro zájemce znovu shrneme dosavadní vývoj v této věci:


  • Společnost A-TRIO hodlá na rohu Hostivařské a Švehlovy ulice vybudovat trojdům s výškou až 6 podlaží. Tento projekt připravuje ve spolupráci s koalicí ANO / ODS / TOP 09, která nyní vede radnici Prahy 15.

  • V květnu 2020 schválila koalice memorandum s developerem, kde se mj. píše „MČ P15 a ATR se shodují na rozsahu a objemu stavebního záměru Polyfunkční soubor A-TRIO Hostivař“.

  • Místostarosta Neumann (TOP 09) domluvil memorandum, a tím i výslednou podobu stavby bez projednání ve výboru pro územní rozvoj, takže se k ní nemohla vyjádřit opozice, ani veřejnost. Koalice pro výstavbu poskytla pozemky městské části, které developer potřebuje pro vjezd do komplexu a napojení na sítě.

  • Koalice svým rozhodnutím nebrala ohledy na názor více než 230 sousedů z okolí, kteří podepsali petici proti této výstavbě. V ní také žádali, aby radnice pozemky pro vjezd nepropůjčovala. K hlavním organizátorům petice patřil náš zastupitel Lukáš Pertl.

  • Patnáctka náš domov následně roznesla občanům v okolí chystané výstavby letáky, v nichž je informovala o rozhodnutí rady městské části.

  • Na jednání zastupitelstva 17. 6. 2020 jsme chtěli projednat developerskou výstavbu na Maraťáku, ale koalice bohužel odmítla zařadit tento bod do programu; pro hlasovali pouze zastupitelé Patnáctky náš domov. Opakovaně tak byl umlčen mj. hlas občanů.

  • V červenci letošního roku začalo územní řízení, v němž se jedná o povolení výstavby.



24 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page