top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Usnesení Rady o Veroně je výsměch občanům

Koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ s podporou SPD se zalekla aktivního odporu občanů vůči záměru masivní výstavby na Veronském náměstí. V radě proto schválila usnesení, které se naoko staví proti developerským plánům. Ve skutečnosti je to jen kamufláž.

- Koalice ignoruje závěr výboru územního rozvoje, který si osvojili i občané - nepožaduje, aby developer záměr přepracoval podle návrhu Metropolitního plánu (4 podlaží a pouze komerční vybavenost)

- Koalice deklaruje zájem na snížení podlažnosti, ale záměrně neuvádí konkrétně, o kolik podlaží.

- Koalice vůbec nemluví o tom, že developerovi neposkytne žádnou součinnost a žádné pozemky městské části (např. pro napojení sítí), pokud nepřepracuje projekt podle přání městské části.

- Občané ani zastupitelé (kteří mají o záméru jednat a hlasovat!) nedostali k dispozici údajně přepracovaný projekt, který byl prezentován na besedě 4. 3. Nikdo si tak nemůže ověřit současný stav a případné "výdobytky".


Jedná se o klasický postup této koalice - nekonkrétními a předem nesplnitelnými (odkup objektu magistrátem) proklamacemi zmást veřejnost a zároveň vyhovět developerovi.


Proto přijďte 13. 3. na zastupitelstvo, nebo bude schváleno toto bezzubé usnesení a developerská koalice bude mít volné ruce.



18 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page