top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Paseka před radnicí!

Včerejší ranní mezistav na pozemku před radnicí vidíte na obrázcích...


Zároveň se musíme ohradit proti lži, kterou šíří na facebooku městské části jeden z místostarostů, že "rozhodnutí padlo již za minulého volebního období" a spojuje ho s PND. Chápeme, že toto vyjádření vyplývá z neznalosti postupů samosprávy a státní správy, ale vyvolávat zdání, že za výstavbu 5podlažního domu můžeme my, je manipulativní hra s veřejností.


Investor podal na stavební úřad (státní správu) žádost o umístění stavby dne 12. 12. 2014. Poté se čtyři roky se stavebním úřadem dohadoval z hlediska zákonných náležitostí žádosti.


Stavební úřad samotné územní řízení nakonec zahájil až 26. 11. 2018, tedy už za vlády současné koalice ANO / ODS / TOP 09. Teprve tehdy mohla samospráva Prahy 15, tedy současné vedení radnice, oficiálně připomínkovat stavební záměr a důsledně hájit zájmy městské části. Stavební úřad následně 1. 2. 2019 stavbu povolil (vydal územní rozhodnutí). Poté proběhlo odvolání, které zamítl magistrát 15. 1. 2020. Povolení ke kácení bylo vydáno 19. 2. 2021.


Městská část v roce 2019 podala připomínky a také se proti povolení stavby odvolala. Za to jsme byli rádi a nehodnotíme, zda se mohla snažit více, nebo zda s tím skutečně nešlo nic víc dělat. Ale odmítáme výše uvedené lži, které mají jen zastřít, že v ostatních záležitostech správy naší městské části teče vedení radnice do bot.





11 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page