top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Nová výstavba v Praze 15? Rozhodujte!

Od počátku prosince vám představujeme novou výstavbu, kterou koalice ANO / ODS / TOP 09 navrhuje v Hostivaři a Horních Měcholupech. Nechala si na to zpracovat dvě tzv. koncepční studie za celkem 2,8 milionu korun. Ty na mnoha místech popírají současný územní plán i návrh Metropolitního plánu, jak se k němu jednomyslně vyjádřilo zastupitelstvo Prahy 15 v roce 2018, a přinášejí nárůst bytové i jiné výstavby. Developer by se zkrátka zaradoval.


To je také důvod, proč odpovědný místostarosta Neumann (TOP 09) neprojednává tyto studie s veřejností, přestože je za svou funkci placený na plný úvazek – pouze jednou se o nich zmínil na facebooku a teprve na náš nátlak až po čtyřiceti dnech občanům tamtéž oznámil, že mohou studie připomínkovat. Veškeré dotazy, které padly v diskuzi, nechal bez odpovědi. V lednovém Hlasateli, který chodí do všech domácností, samozřejmě také nebyla žádná výzva k připomínkování. Dožadovat se nějakých online debat by už bylo úplné sci-fi…

Více než měsíc tedy děláme zdarma práci za pana místostarostu. Občanům Patnáctky jsme v 16 příspěvcích názorně ukázali, jakou výstavbu koalice chystá. Oslovili jsme téměř 26 000 uživatelů, konkrétní zájem projevilo 6 000 z nich, v diskuzích se objevilo 329 komentářů. Z vašeho zájmu máme upřímnou radost. A proto vám nabízíme možnost připomínkovat obě studie prostřednictvím našeho formuláře.


Najdete ho spolu s krátkými prezentacemi ZDE.


Pokud budete mít zájem, abychom vaše připomínky zaštítili naší politickou silou, neváhejte nám je poslat, a to do pátku 29. 1. My si je rádi osvojíme, a budeme je neochvějně hájit při dalším projednávání v samosprávných orgánech.


A nezapomeňte – pokud vám některá z navržených staveb vadí, nebo máte jinou výhradu k některé ze studií, je nezbytně nutné, abyste se právě teď důrazně ozvali!


Koalice se sice snaží celou záležitost bagatelizovat tím, že se jedná pouze o pohled na území, jak by „mohlo vypadat“, ale zároveň několikrát uvedla, že po schválení se bude snažit závěry obou studií propsat do druhého kola připomínkování Metropolitního plánu. Také se snaží ze sebe úskokem setřást odpovědnost – tvrdí, že jde o odbornou záležitost architektů, ale vědomě zatajuje, že jim na začátku dala nějaké zadání a v průběhu práce s nimi jednotlivé návrhy opakovaně konzultovala.


Nenechte se tedy mýlit – to, co místostarosta Neumann předkládá, je návrh oficiálního názoru městské části (bude schvalovat zastupitelstvo). Buďte ostražití, podívejte se, jak studie ovlivní okolí vašeho bydliště, a případně vyjádřete svůj občanský postoj. Jsme na straně stávajících obyvatel Patnáctky, na vaší straně.

65 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page