top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Náš postoj k rozpočtu

Zdejší menšinová koalici ODS / TOP 09 / ANO / NEZ má pouze 14 z 31 zastupitelů a moc v Praze 15 uchvátila jen s podporou SPD. Přesto po nás tato koalice chce, abychom byli hodnou, tzv. konstruktivní opozicí. Ve skutečnosti to ale znamená, že máme podporovat jimi předložené návrhy, aniž bychom měli možnost podílet se na jejich přípravě. To platí také o rozpočtu městské části, který se bude za týden schvalovat v zastupitelstvu.


K tvorbě rozpočtu nás nikdo nepřizval. Je tedy odpovědností koalice, kde pro jeho návrh sežene další dva nezbytně nutné hlasy, které jí chybí. My, jako konstruktivní opozice, jsme připraveni návrh rozpočtu podpořit při splnění následující úpravy:


- vezme se 1 milion korun z platů radních (chceme, aby 14 zastupitelů nemělo účelově rozšířenou 9člennou, ale jen 7člennou radu, jak tomu bylo do roku 2022)

- uvedený 1 milion se rozdělí na navýšení sociálních grantů, participačního rozpočtu a podpory kulturních institucí


Tento návrh úpravy rozpočtu vychází z našeho programu, který získal největší podporu mezi občany Prahy 15. Zároveň jsme konstruktivní v tom, že vedle kritiky návrhu předkládáme jasnou, smysluplnou a snadno proveditelnou alternativu.



6 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page