top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Lidé dali koalici zoufalé vysvědčení

Vedení radnice ve složení ANO / ODS / TOP 09 si v létě objednalo za téměř 200 tisíc korun analýzu, jak jsou občané spokojeni se životem v Praze 15. Odpovídalo více než 550 respondentů a výsledky nebyly nikde zveřejněny. Až když jsme si o ně požádali podle zákona č. 106, rozeslal místostarosta Fischer výsledky ankety všem zastupitelům. A už se nedivíme, že koalice nešla s tím, co si objednala, na trh.


Lidé totiž dali jasně najevo, co si o směřování naší městské části pod současným vedením myslí. V závěrečném shrnutí například čteme:

"1. Spokojenost respondentů s životem v MČ Praha 15 je ve srovnáními s jinými obcemi PODPRŮMĚRNÁ.

2. Převažuje názor, že život v MČ se za posledních několik let zhoršil.

3. Za důvodem zhoršení stojí především intenzivní bytová výstavba, příliš intenzivní doprava a údržba veřejných prostranství. Respondenti mají pocit, že developerská výstavba jim bere to, co mají na patnáctce rádi – klid, množství zeleně a parků, dostupnost centra i okolí Prahy.

4. Z odpovědí je patrné, že respondenti mají pocit, že vedení MČ jde příliš na ruku developerům. Nedostatečná informovanost o budoucích plánech či chybějící koncepce rozvoje tento pocit posiluje."


Opravdu chceme, aby Praha 15 po letošních komunálních volbách pokrčovala stejným developerským a netransparentním směrem? Nebo se to společně pokusíme změnit?


Odmítáme, aby se s výsledky ankety nemohla seznámit celá místní veřejnost, a proto suplujeme práci radnice a zveřejňujeme je na našich webových stránkách ZDE.

(Analýza potřeb a spokojenosti mezigeneračního soužití občanů MČ Prahy 15).

Studujte, sdílejte!



12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page