top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Kontrolujeme kácení stromů

Vzhledem k enormní likvidaci stromů, která Prahu 15 postihla v letošní zimní sezóně, jsme se rozhodli, že napříště budeme využívat svého spolkového práva dohlížet na jednotlivá řízení o povolování kácení. Včera jsme se proto zúčastnili prvního místního šetření - o povolení kácení borovice černé na svém pozemku žádalo vedení Mateřské školy Milánská 472. Do akce jsme vyslali našeho nejpovolanějšího člena Martina Šimáka, učitele biologie na ZŠ Švehlova.


V případě školky se jedná se o vzrostlou borovici černou s obvodem kmenu 80 cm, která roste na zahradě. Šetření prokázalo, že strom je opravdu z velké části proschlý a mohl by tudíž ohrozit kolem si hrající děti. Proto by měl být ještě do konce prázdnin pokácen. Dřevo z kmene školka využije na domečky pro hmyz. Počítá se i s náhradní výsadbou - v zahradě školky přibydou dvě nové třešně a višeň, které kromě zeleně, poskytnou i chutné plody. Tentokrát je tedy i z našeho pohledu vše v pořádku.


Mimochodem, Martin Šimák je vycházející hvězda Patnáctky náš domov, kterého asi znáte jako neúnavného organizátora našich velkých úklidových akcí. Málokdo však ví, že v komunálních volbách se stal 5. nejúspěšnějším politikem v celé Praze 15, a jen skvělý výsledek PND ho z 15. místa na kandidátce neposunul do zastupitelstva. Každopádně si získal mnohem větší důvěru než všichni současní radní – dostal o 700 hlasů více než starosta, o 1000 více než další místostarostové za ANO, o 1500 více než zástupci ODS a o celých 2100 více než místostarosta za TOP 09. Takové lidi a skutečné znalce, kteří navíc hájí vaše zájmy, nabízíme na rozdíl od stávající koalice my…




8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page