top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice smetla naše připomínky k Metropolitnímu plánu

Chceme lepší Prahu 15, a tak jsme měsíc pracovali na připomínkách k návrhu Metropolitního plánu. Radili jsme se o nich s občany, našli jsme shodu napříč celým členstvem. Podstatou našich 30 připomínek bylo zachování co nejvíce zeleně v naší městské části, rozšíření sítě občanské vybavenosti a zkrocení hrozící předimenzované výstavby.


Bohužel, dopadlo to jako vždycky – koalice ANO / ODS / TOP 09 svolala zastupitelstvo, kde se připomínky projednávaly, na páteční večer, a tam jich v tichosti 29 zařízla a jednu si přisvojila.


A co konkrétně jsme navrhovali?

- zachování přírodního a rekreačního charakteru celého Trojmezí (jediná přijatá) - zachování parku pod Kozmíkovou ulicí v celém rozsahu - OC Taškent jako komerční vybavenost, maximálně 6podlažní - snížení případné výstavby v Parmské ulici - udržení maximálně 3podlažní výstavby na místě měcholupské Billy - snížení navržené výstavby nad Penny v Boloňské ulici - všechny výměníky v Praze 15 by měly sloužit občanské vybavenosti, nikoliv jako bytové domy (např. nízkoprahové kluby, sociální služby, chráněné dílny, klubovny pro děti či komunitní centra) - zachování rekreační/sportovní plochy pod OC VIVO - zachování rekreační/sportovní plochy v Javorové čtvrti - školku na Groši - domov pro seniory za ZŠ Hornoměcholupská, nikoliv rodinné či bytové domy - rekreační plochy a veřejná prostranství v transformační zóně na Groši - zachování zeleně u Rabakovské ulice s cenným prameništěm Slatinského potoka - snížení výstavby za hřbitovem - zachování jen 2podlažní výstavby v Ovesné ulici - pozemek na rohu Pražské a U Štěpu vyčlenit pro školku


Všechny naše připomínky si můžete prohlédnout ZDE.

Pokud chcete, aby se Praha 15 změnila z developerské na občanskou městskou část, sdílejte a v září přijďte k volbám. Děkujeme!



20 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page