top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice se bojí názoru občanů na výstavbu

Nalejme si čistého vína - koalice ANO / ODS / TOP 09 v čele s odpovědným místostarostou Neumannem (TOP 09) vyhodila 2,8 milionu korun za dvě tzv. koncepční studie zejména proto, aby na "odborném" podkladě pomohla legalizovat developerům navýšení výstavby v Praze 15. Množství navržených a zakreslených nových staveb v obou studiích to jasně potvrzuje.

To je také hlavní důvod, proč místostarosta Neumann studie neprojednává s veřejností. Obě studie v uživatelsky nepříjemné podobě pouze připíchl kamsi do hloubi webu městské části a jednou jedinkrát (!) na ně odkázal z facebooku Prahy 15, což proběhlo s minimálním ohlasem a zájmem. Nikde žádné podrobnější prezentace, nikde žádné online debaty, nikde se ani v nejmenším neobjevila výzva, aby občané posílali své případné připomínky k těmto studiím.

Vrchol arogance lze spatřit v textu místostarosty Neumanna v lednovém čísle Hlasatele s chvalozpěvem na studie, ale samozřejmě bez jakékoliv zmínky o navyšování výstavby, bez výzvy k připomínkování a dokonce i bez odkazu, kde občané studie najdou.

Ze strany místostarosty Neumanna a celé koaliční rady se jedná o neuvěřitelný šlendrián, neschopnost, lenost či záměr - vyberte si, podle nás platí všechno dohromady. Každopádně tohle předstírání práce, kde se největší energie soustředí na utajování akce před občany, nás všechny stojí miliony korun z obecní pokladny.


Zatímco si však developeři, projektanti a koaliční radní mnou ruce, bude Patnáctka náš domov i v lednu pokračovat v informování občanů, přestože to dělá zadarmo. V prosinci jsme si totiž ověřili, že občany plány radnice na navýšení výstavby v jejich okolí zajímají. Naše příspěvky z Adventního stavebního kalendáře oslovily 17 000 uživatelů facebooku a dostalo se jim cca 4 200 konkrétních ohlasů (kliknutí, lajky, komenty, sdílení). I v čase předvánočním dali obyvatelé Prahy 15 jasně najevo, že jim nastíněný osud jejich milované městské části není lhostejný.



14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page