top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice proti místním lildem

Na posledním jednání Zastupitelstva MČ Prahy 15 se projednávala také petice místních lidí z oblasti u hostivařského hřbitova. Ti si nepřejí navýšení výstavby na pozemcích developera Neuinvest, které v září odsouhlasila koalice na návrh místostarostů Neumanna (TOP 09) a Frauenterky (ODS).



Patnáctka náš domov chtěla tamním občanům vyjít vstříc, neboť odmítáme podobné nesmyslné upřednostňování developerských zájmů před zájmy stávajících obyvatel lokality.

Proto jsme navrhli usnesení, aby zastupitelstvo vyjádřilo nesouhlas se změnou územního plánu, kterou chce Neuinvest dosáhnout navýšení možnosti výstavby na svých pozemcích.


Z potřebných 16 hlasů se jich bohužel sešlo jen 14 - k dvanácti zastupitelům Patnáctky náš domov se odvážně přidala jen kol. Klasnová (ANO) a kol. Petrovič (TOP 09). Všechna čest jejich rozhodnutí postavit se na stranu občanů staré Hostivaře.



Těm nyní nezbývá než doufat, že u magistrátu, který bude o změně územního plánu definitivně rozhodovat, najdou větší zastání než u politiků ze své vlastní městské části.

30 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page