top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice odsouhlasila výstavbu v Milánské ulici

Další bytový dům dostal zelenou od koalice ANO / ODS / TOP 09, tentokrát v Milánské ulici.

Vedení městské části podpořilo projekt firmy YIT Stavo, která chce mezi radnicí a Billou postavit 7podlažní dům se 73 byty a pouhými 57 parkovacími místy. Stavba bude o tři podlaží převyšovat vedle stojící družstevní bytovku.



Koalice s developerem podepsala memorandum, v němž se zavázala, že bytovému projektu umožní nezbytné napojení inženýrských sítí na pozemcích městské části.


Za svůj vstřícný postoj dostane městská část od developera 2 mil. korun „na řešení veřejného prostoru“, tedy zhruba ekvivalent poloviny garsonky v novém domě.



Koalice schválila spolupráci s developerem na poslední chvíli před tím, než mu vyprší dvouleté souhlasné stanovisko od magistrátního odboru územního rozvoje. Kdyby to městská část neudělala, stanovisko by propadlo, a to případné nové mohla rozporovat.


Koalice schválila a uzavřela dohodu s developerem zcela utajeně, její parametry neprojednala s opozicí, ani s veřejností Prahy 15.


Je neuvěřitelné, že se koalice tak snadno propůjčila k projektu, který prokazatelně nezapadá do lokality západně od Milánské ulice a navíc svým nepoměrem mezi byty a parkingem (50 míst v podzemí, jen 4 na povrchu na svém pozemku a 3 na veřejném pozemku) tady způsobí další dopravní problémy.


Myslíme si, že nastává čas vrátit naši městskou část lidem. Pokud do toho chcete jít s námi, ozvěte se!

14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page