top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice dál tvrdě prosazuje developerské studie

Fraška zvaná Koncepční studie Prahy 15 pokračuje dál. Navzdory zcela tristní a zfušované komunikaci s veřejností, jakou při jejich projednání předvedl místostarosta Neumann (TOP 09), poslali občané na radnici k oběma studiím desítky připomínek. Koalice se s nimi vypořádala velice krátkým procesem během pouhých osmi pracovních dní. Tipnete si, kolik připomínek přijala?


Co se týče Nového centra Hostivař, tak prakticky VELKOU NULU!


Ano, čtete dobře, na názory občanů koalice kašle dosud nevídaným způsobem. Nedivíme se – za tuto studii se již podařilo vyvést 1,7 milionu korun směrem k architektu Hlaváčkovi, který do ní poslušně zakreslil všechny známé developerské projekty. A ty je potřeba legalizovat, ne aby do nich občané šťourali.

Místostarosta Neumann se tedy snažil připomínkování co nejvíce utajit a zviklat se nyní nenechal ani pan architekt. Jednotlivým připomínkám se vůbec nevěnoval a občanům Patnáctky poslal pouhý třístránkový dopis, v němž konstatoval, že jeho výtvor je celý v pořádku a nic se měnit nebude.


Těšte se tedy na 40podlažní dům na smyčce, 12podlažní domy podél trati, 14podlažní věžák developera CPI, 14podlažní věžák Fisolty nad Taškentem, zastavění Maraťáku podle firmy A-TRIO, kancelářský objekt na Maraťáku, zastavění zahradnictví Zavadil, školku místo zeleně v Kozmíkově ulici, zastavění velkokapacitního parkoviště v Bruslařské ulici, přesun smyčky, který je podle Dopravního podniku nesmyslný atd. Jediné změny, které jsme si náhodou všimli (v dopise se o ní mlčí), je zrušení dostavby bloku v Kytínské ulici, kde bylo navržení 5podlažního domu přes okna již stojícího paneláku trapným přehmatem.


Budeme rádi, když nám napíšete, co si o této cynické hře koalice ANO / ODS / TOP 09 s občany myslíte.



17 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page