top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Koalice chtěla připravit městskou část o 700 tisíc korun

Loni v červnu chtěla koalice ANO / ODS / TOP 09 prodat kus pozemku v Doupovské ulici o velikosti 216 m2. Žadatelka si ho chtěla připojit ke svému domu se zahradou. Odpovědný místostarosta Bílek (ANO) si nechal zpracovat znalecký posudek, který pozemek označil za nestavební. Koalice následně za pozemek chtěla 784 tisíc korun.


Na zastupitelstvu jsme proti tomuto záměru ostře vystoupili, a to i s pomocí našeho senátora Ladislava Kose. Rozporovali jsme prodej na základě posudku, který byl na první pohled nesprávný a určoval cenu hluboko pod úroveň cenové mapy pro toto území. K tomu nám místostarosta řekl například: „Na tom znaleckém posudku je kulaté razítko. Já nedokážu nebo neumím to, rozporovat znalecké posudky.“


My to na rozdíl od dobře placeného a uvolněného místostarosty umíme, zvládneme to i zadarmo a ve svém volném čase. Takže předkladatel pod naším tlakem prodej raději stáhl. Nyní se pravda ukazuje ve své nahotě – prodej byl loni nehorázným způsobem podhodnocen!

Koalice se k němu totiž znovu vrátila, předkládá jej příští středu zastupitelům znovu. Nechala si zpracovat nový posudek a ejhle – nyní už je pozemek stavební a cena za ten samý kus činí 1,48 milionu korun, tedy o 693 330 korun více, skoro o 100 %!


Zázrak? Ne, tvrdá opoziční práce Patnáctky náš domov. A co koalice, jedná v zájmu občanů? Kdo měl asi loni vydělat statisíce na nevýhodném prodeji majetku městské části?



15 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page