top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Kdo ohrožuje nezávislost státní správy?

Koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ s podporou SPD zveřejnila na webu městské části informaci, že bytový dům v Milánské ulici před radnicí ZÍSKÁ stavební povolení (poslední souhlas potřebný k výstavbě). Připadá nám podivné a krajně nestandardní, že samospráva ví předem, jak bude vypadat rozhodnutí státní správy. Požadují snad radní po úřednících stavebního úřadu takové informace, i když na ně nemají nárok?


Anonymní text, jehož původcem by podle našich informací měl být místostarosta Neumann, je navíc ukázkou, jak koalice zneužívá veřejných peněz k osočování opozice. Občanům se totiž pokouší namluvit, že za stavbu je zodpovědná Patnáctka náš domov, konkrétně náš tehdejší místostarosta Pencák. Údajně v roce 2018 nezajistil, aby se v návrhu Metropolitního plánu objevila na pozemku před radnicí funkční plocha zeleně (tzv. park ve volné zástavbě), aby se na něm nemohlo stavět.


Místostarosta Neumann na nás zkoušel stejnou fintu již na zastupitelstvu v září 2021, kdy se projednávala petice občanů. Tehdy jsme mu promítli výřez Metropolitního plánu, v němž na tomto pozemku před radnicí park ve volné zástavbě od začátku zakreslený je. Proto nebylo třeba vznášet v tomto smyslu připomínku a vlamovat se tak do otevřených dveří.


Nyní tedy zřejmě místostarosta Neumann svou neznalost a nekompetentnost dokazuje opakovaně, dokonce si to nechává platit z rozpočtu nás všech občanů Prahy 15.


Foto: Vizulizace projektu Varta Hostivař (Milánská ul. Před radnicí), zdroj: Venus Investment Group



29 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page