top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Je Advent a my společně pomáháme Lojzíkovi!

Aktualizováno: 1. 12. 2022

Adventní dobročinnost má v Patnáctce náš domov již pětiletou tradici. Od roku 2017 se s vaším přispěním snažíme alespoň trochu ulehčit situaci potřebným dětem a jejich rodičům – postupně to byli Toníček, Eliška, Markovičátka a Izabelka, předloni jsme se aktuálně zaměřili na podporu místních obchůdků a provozoven.


Chuť pomáhat máme stále, a opět se při tom rádi spojíme s vámi, našimi sousedy a příznivci. Tentokrát naše předvánoční výzva k pomoci rodině téměř tříletého Lojzíka přímo souvisí s vyššími cenami pohonných hmot. Takový malý chlapeček by za běžných okolností trávil dopoledne někde ve školce za rohem a odpoledne by šel s rodiči pěšky na nejbližší hřiště – autem by jezdil jen čas od času s rodiči na výlety mimo Prahu. Život Lojzíkovy rodiny se však hned po chlapcově narození úplně změnil.


Jeho dvojče Gustík zemřel náhle tři dny před termínem porodu a sám Lojzík se vlivem této události narodil s těžkým postižením. Rodiče se od té doby maximálně věnují podpoře jeho vývoje. Znamená to několikrát týdně dojíždění na rehabilitace, ergoterapii a hipoterapii a zároveň na kontroly k několika odborným lékařům. Někdy se tedy sejdou i dvě jízdy v jednom dnu – a to se potom nádrž rychle vyprázdní, a to i přes tzv. „příspěvek na mobilitu“, který dosud činí pouhých 550 korun měsíčně.


Pokud by naše pomoc stačila dorovnat výdaje na nejbližší cesty, mohli by rodiče ještě pro Lojzíka uhradit i nafukovací dlahy, které nehradí zdravotní pojišťovny.

Udělejte si v adventu radost díky radosti druhých! Příspěvky pro Lojzíkovu rodinu můžete zasílat na transparentní účet Patnáctky náš domov až do 6. ledna. Výslednou částku poté jako vždy osobně předáme rodině.


Č. ú. ZDE, do zprávy pro příjemce uveďte: Advent 22. Předem děkujeme za sdílení!



28 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page