top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Jak se to má s dražbou pozemků u hřbitova?

Zástupci radnice v koaličním složení ANO / ODS / TOP 09 se zdají být rozhořčení, že Povodí Vltavy prodalo v dražbě své stavební pozemky u hostivařského hřbitova do soukromého vlastnictví. Údajně usilovně bojují za to, aby tyto pozemky zůstali nezastavitelné.


Pojďme si znovu objasnit, proč se jedná o pouhý maskovací manévr:

-Koalice v čele s místostrosty Frauenterkou (ODS) a Neumannem (TOP 09) usilovně bojuje pouze za to, aby na sousedních pozemcích mohl developer Neuinvest navýšit svou výstavbu až na pětipodlažní domy (koeficient OB-D místo OB-B), a to dokonce i na pozemku, který se nachází v chráněném přírodním parku. Koalice v tomto smyslu podpořila navýšení výstavby v zastupitelstvu. Jistý koaliční zástupce se před námi ani netajil tím, že je s vedením Neuinvestu v dobrém vztahu.


-Tzv. pravicová koalice chce toto zhodnocení pozemků jednoho, spřízněného developera kompenzovat tím, že by obrala jiného vlastníka (dříve Povodí Vltavy, dnes vydražitele) o jeho stavební pozemky a udělala mu z nich zeleň? Tomuto triku někdo věří?


-Rozhodnutí je na magistrátu, ale ten obvykle zastavitelné pozemky na nezastavitelné nemění. Lze totiž očekávat, že v takovém případě by ho majitel žaloval o ušlý zisk.


Celá radniční šaráda směřuje k jedinému - vydražitel bude moci normálně stavět rodinné domky, jak mu platný územní plán dovoluje, a vedle Neuinvest s podporou koalice Prahy 15 vystřihne vícepodlažní domy. Zástavba území se tak v celkovém objemu oproti dnešku navýší. Říkali jsme to už kdysi při projednávání v zastupitelstvu.


Budeme rádi za sdílení a těšíme se, jak spolu s vámi po říjnových volbách začneme měnit Prahu 15.



10 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page