top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Jak se staví falešná základka

Přinášíme další důkaz, jak místostarosta Neumann (TOP 09) záměrně uvádí v omyl obyvatele Prahy 15. Když do tzv. koncepční studie Nové centrum Hostivař zapracoval několik předimenzovaných stavebních projektů na přání developerů, snažil se to zamaskovat aspoň nějakou tou občanskou vybaveností.


Aby umlčel kverulanty, slíbil novou školku. Ale už pro ni kvůli developerským projektům nikde nezbylo místo – tak ji nakreslil do veřejné plochy zeleně v Kozmíkově ulici.


Občany chtěl ošálit také vidinou nové základní školy, ale ani ta už by se nikam nevešla. A tak vymyslel ojedinělý tah – školu nechal navrhnout na pozemek softballového hřiště Univerzity Karlovy!


Zeptali jsme se zodpovědných osob na univerzitě, zda s nimi místostarosta Neumann tento nápad konzultoval, a odpověď nebyla nikterak překvapivá: „Záměr realizovat na pozemku UK stavbu školy nebyl s nikým z Univerzity Karlovy konzultován, Univerzita o něm dosud nevěděla a s takovým záměrem zásadně nesouhlasí. Zároveň upozorňuji, že softbalové hřiště bylo v r. 2019 kompletně rekonstruováno z prostředků grantu MŠMT a Univerzita Karlova s ním do budoucna počítá pro výuku tělesné výchovy svých studentů.“


Tedy žádná dobrosrdečnost pro obyvatele Hostivaře, ale prachsprostý podvod! Takhle koalice ANO / ODS / TOP 09 vyhazuje miliony korun za studie, které vyhovují developerům, zatímco obyčejným lidem Prahy 15 bezostyšně lžou do tváře. Skutečně pěkná "vize městské části 21. století".


Podvod se školou je další argument pro okamžité ukončení prací na koncepčních studiích a utrácení peněz z rozpočtu Prahy 15. Stejně jako nová tramvajová smyčka, kterou odmítá Dopravní podnik, a spousta dalších nesmyslů nepřijatelných pro občany.




25 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page