top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Jak bráníme vyvádění peněz

Přesně před 25 měsíci jsme odvrátili hrozbu, že koalice ANO / ODS / TOP 09 připraví městskou část o dalších 700 tisíc korun. Prostřednictvím svých zastupitelů se totiž v červnu 2020 pokusila prodat pozemek v Doupovské ulici výrazně pod cenou.


Žadatelka tam chtěla připojit kus obecního pozemku ke svému, oficiálně z důvodu rozšíření zahrady. Koalice nechala zpracovat znalecký posudek, v němž byl zájmový pozemek označen za nestavební, přestože se podle územního plánu nacházel v čistě obytném území! Koalice potom cenu pozemku stanovila o statisíce korun levněji, než pro lokalitu určuje cenová mapa, a předložila prodej ke schválení zastupitelům.


Tento zjevně účelový posudek a další nehospodárné jednání radních jsme tehdy jasně odmítli. Po bouřlivé diskuzi, v níž sám zástupce koalice připustil, že žadatelka chce na pozemku stavět, byl nakonec předkladatel nucen návrh prodeje stáhnout. Po necelém roce koalice přišla s novým posudkem a výslednou cenou 1,477 milionu korun, která byla o zmíněných 700 tisíc vyšší než původně navržená.


To je naše politika – pracujeme v zájmu občanů ve svém volném čase na tom, aby Praha 15 vinou svého vedení nepřicházela o to, co jí náleží.


Pomozte nám v září změnit samotnou radnici, těšíme se na vás u voleb! Pokud se chcete zapojit do naší kampaně, napište nám na 15nasdomov@email.cz, určitě se na vhodné formě domluvíme.



25 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page