top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Dočká se hostivařská škola nové kuchyně? AKTUALIZOVÁNO

Aktualizováno: 25. 1. 2021

Koalice ANO / ODS / TOP 09 se znovu pokouší provést modernizaci kuchyňského provozu v ZŠ Hostivař. Půl roku po zrušení předchozího výběrového řízení vypsalo vedení radnice tuto zakázku minulý týden znovu.


Výběrové řízení bylo tentokrát rozděleno do dvou částí:

- stavební práce za cca 22,8 mil. korun bez DPH

- gastro zařízení za cca 12,5 mil. korun bez DPH


Uchazeči o zakázku nebo některou z jejích částí mohou podávat nabídky do 5. 2. 2021. Samotná stavba by se potom měla uskutečnit od konce května do konce srpna letošního roku.

Ke správnosti zadávací dokumentaci máme některé otázky, na něž se budeme zadavatele ptát. Přesto věříme, že se konečně po více než dvou letech od schválení magistrátní dotace podaří celou zakázku dotáhnout zdárně ve prospěch školních strávníků a pracovníků provozu.


Podklady k výběrovému řízení najdete ZDE.


Záleží nám na tom, aby po dvou letech od přidělení magistrátní dotace byla konečně provedena modernizace kuchyně a jídelny v hostivařské škole.


Rádi bychom, aby se o nově vypsané zakázce dozvědělo co nejvíce vhodných uchazečů, kteří by ve férové soutěži mohli snížit předpokládanou cenu zhruba 42,7 mil. korun včetně DPH. Proto jsme ve svém volném čase a zdarma oslovili zhruba 40 stavebních firem, jež pro takový úkol přicházejí v úvahu. Věříme, že naše úsilí vzbudí jejich zájem, což povede ke zdárnému výsledku.


Zároveň jsme zadávací dokumentaci, kterou zveřejnilo vedení radnice, nechali posoudit nezávislým odborníkem. Ten naznačil možnost opomenutí některých náležitostí, například požadavky na tzv. odpovědné zadávání, které nově vyžaduje od 1. 1. 2021 zákon o zadávání veřejných zakázek.


Kvůli předejití případným problémům ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže jsme zadavatele zakázky na svoje zjištění zcela konkrétně upozornili. Odpovědný místostarosta naše poznámky odmítl a zaručil se za kvalitu zpracování výzvy k podání nabídek.

5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Copyright © 2013-2024 Patnáctka náš domov

Praha 15

Přihlašte k odběru našeho Newsletteru

Kontakty:

T: +420 604 360 213

E: 15nasdomov@email.cz

Chcete-li pomoci vybudovat lepší Prahu 15, přidejte se k nám!

bottom of page