top of page
Vyhledat
Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

BILLA se na výboru neprojednávala

V pondělí 9. května se měl na výboru pro územní rozvoj projednávat záměr masivní výstavby na místě Billy v Měcholupech, ale nebude z toho nic, tajemník výboru v ten samý den přeposlal informaci, že developer nedorazí a projekt nepředstaví! Zájemci z řad občanů, kteří se chtěli něco dozvědět jen o tomto záměru, tedy nemusejí chodit.


Opakuje se tak stejná situace jako v listopadu minulého roku - prezentace projektu "Billa" byla poprvé oznámena v oficiální pozvánce, občané v hojném počtu na výbor dorazili, ale radnice nebyla schopna ani tehdy zajistit účast developera. Hra kočky s myší, kterou koalice s občany předvádí, je o to žalostnější, že místostarostovi Neumannovi (TOP 09) tentokrát již 26. dubna investor e-mailem oznámil, že na výbor nedorazí. Přesto byla další den (!) všem členům výboru a občanům rozeslána pozvánka, že "Billa" na programu jednání bude. V tomto stavu pak byli občané udržováni 12 dní...


Nezbývá, než konstatovat, že šlendrián na radnici dosáhl dalšího milníku.


Na jednání výboru byl představen záměr přestavby teplárenského výměníku v Boloňské ulici. Vzniknout zde má bytový dům s pěti podlažími ustupujícími směrem k současné zástavbě. Objekt má mít 23 bytových jednotek, počítá se s vybudováním jednosměrné komunikace pro auta mezi dnešním Penny a výměníkem. Patnáctka náš domov vznesla požadavek, aby součástí tohoto průjezdu, pokud má vzniknout, bylo i důstojné zázemí pro chodce - tento směr využívá například spousta dětí pro cestu do školy.




30 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page