top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Územní řízení na nový Taškent!

Stavební úřad Prahy 15 dnes vypsal řízení na demolici starého Taškentu v Gercenově ulici. Zároveň bylo zahájeno územní a stavební řízení na výstavbu nového komplexu tzv. Centra Hornoměcholupská.


Nový komplex má mít společnou dvoupodlažní komerční základnu, z níž vyrostou tři věže. Dohromady tedy stavba dosáhne výšky 12, 11 a 9 nadzemích podlaží. Obsahovat bude 364 bytových jednotek.


Na sousedním pozemku zeleně, který patří městské části, vznikne piazzeta, chodníky a nástup do obchodního centra. Ještě zajímavějším bonusem pro developera bude zbrusu nová školka, kterou městská část nyní buduje za jeho komplexem.


Výstavbu komplexu, který na sídliště přivede min. kolem tisícovky nových obyvatel, připravoval developer ve spolupráci s koalicí ODS / TOP 09 / ANO. Za poskytnutí veškeré součinnosti a sousedního pozemku, a tím i za budoucí situaci dopravy a parkování v území jsou přímo odpovědní zastupitelé těchto stran v čele s minulým starostou Wenzlem (ANO), současným starostou Fischerem (ODS), který žije v Křeslicích, místostarostou pro územní rozvoj Neumannem (TOP 09), místostarostou Frauenterkou (ODS), který žije v Tlustovousech, a místostarostkou Kolářovou (ANO).


Účastníci řízení na výstavbu nového centra mohou podávat námitky do začátku května. Okruh účastníků - majitelů jednotek v bytových domech - najdete v komentáři níže. Budeme rádi za sdílení příspěvku, aby se do řízení mohlo zapojit co nejvíce občanů. Děkujeme


Celé oznámení stavebního úřadu najdete na úřední desce ZDE.



36 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page