top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Zlepšujeme zadávání zakázek

Nedávno náš zastupitel Lukáš Pertl informoval odpovědného místostarostu o možném pochybení při zadání nového výběrového řízení na zhotovitele kuchyně a jídelny v ZŠ Hostivař. Nechali jsme totiž zadávací dokumentaci posoudit nezávislým odborníkem, který naznačil možnost opomenutí některých náležitostí, například požadavky na tzv. odpovědné zadávání, které nově vyžaduje od 1. 1. 2021 zákon o zadávání veřejných zakázek.


Odpovědný místostarosta naše poznámky odmítl a zaručil se za kvalitu zpracování výzvy k podání nabídek. A Lukášovi blahosklonně napsal: "V případě, že relevantním způsobem prokážete, že jste odborníkem v oblasti veřejných zakázek, rádi Vás jako odborného konzultanta k některé z nich přizveme."


No nic, jsme rádi, že koalice si nakonec novelu zákona přece jen přečetla a zjistila, že opozice nekecá, ale maká a má pravdu. A tak nyní v tichosti provedla aktualizaci Pravidel Prahy 15 pro zadávání veřejných zakázek, a to přesně v souladu s našimi připomínkami. Usnesení ZDE.


Za právní pomoc zdarma v našem volném čase nečekáme od této koalice poděkování, pracujeme totiž pro občany Prahy 15. Jen doufáme, že radnice bude mít štěstí při možné kontrole využití magistrátní dotace, protože se samotnou zakázkou na školní kuchyň, jak jsme doporučovali, neudělali už nic.



4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page