top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Zachráníme rekreační plochy u OC Vivo?

Určitě již víte, že developer Central Group chce ve spolupráci s koalicí Prahy 15 ANO / ODS / TOP 09 zastavět bytovými domy louky u obchodního centra VIVO. V současné době probíhá změna územního plánu, která to má umožnit. Do začátku ledna byla možnost tuto změnu připomínkovat.


Jelikož bylo potřeba přednést odborně fundované připomínky, zpracovala je advokátní kancelář. Ty pak převzali a podávali jak občané Prahy 15 tak Prahy 10, spolky, SVJ a sportovní klub. Nyní dochází k vypořádávání připomínek magistrátem, trvat by to mělo asi rok.


Proces schvalování změny pak bude pokračovat dalšími fázemi, až může skončit u soudu, pokud by byla změna vydána v takovém rozsahu, jaký si většina z nás nepřeje, tj. že zeleň a rozvoj rekreačně sportovní plochy bude muset ustoupit další obytné zástavbě. Na obranu zájmu občanů budou i nadále potřeba právní služby, neboť současná radnice Prahy 15 dala jasně najevo, že stojí za developerem.


Pokud vám osud hostivařské rekreační zóny není lhostejný, obracíme se tímto na vás s žádostí o přispění na transparentní účet u FIO Banky zřízený právě za účelem sbírky pro právní pomoc s touto kauzou ZDE.


Děkujeme za váš zájem, bez něj ničeho nedosáhneme!



13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page