top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Zachránili jsme rozpočet Prahy 15

Patnáctka náš domov ve středu 10.3.2021 podpořila schválení rozpočtu naší městské části. K jeho návrhu, který předložil starosta Wenzl (ANO), jsme měli výhrady, ale zachovali jsme se konstruktivně ve prospěch fungování Prahy 15.


Koalice ANO / ODS / TOP 09, která je za hospodaření městské části odpovědná, totiž nebyla schopná zajistit dostatečný počet vlastních zastupitelů, kteří by rozpočet schválili. A to zejména proto, že kvůli starostově nečinnosti u nás dodnes není možné, aby se zastupitelé v karanténě či izolaci účastnili jednání zastupitelstva distančně. Hrozilo tak další protahování přes dva měsíce trvajícího rozpočtového provizoria, do něhož vedení radnice zavleklo Prahu 15.


Navrhovali jsme snížení 40milionového schodku rozpočtu o 10 mil. Kč, a to převedením části investiční rezervy zpět do uspořených prostředků minulých let pro využití v budoucnu. Žádali jsme také navýšení participativní část rozpočtu o 600 tis. Kč z jiné položky, aby na projekty občanů byl celkem 1 mil. Kč.


Koalice si však žádnou naši změnu rozpočtu neosvojila. Pro nasátí atmosféry, jaké jsme byli vystaveni během diskuze ze strany radních, nechť se zájemci podívají na videozáznam. Tolik bohorovnosti, přezíravosti, vyrušování a schovávání se za úředníky jsme dosud nezažili. Jediným, kdo vnímal vážnost situace a dohody nad strategickým dokumentem městské části, byl kolega Klega, předseda klubu ODS. Za slušnost a vstřícnost mu děkujeme.


Přesto všechno jsme se na poradě klubu rozhodli dodat jeden potřebný hlas naší zástupkyně ve finančním výboru Radky Daníčkové, aby rozpočet nejtěsnější většinou 16 hlasů mohl projít.

To jen kdyby vám zase někdo vyprávěl, jak netvoříme, ale pouze boříme...



4 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page