top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Za záchranu stromů na hřišti!

Zástupci občanů 1. prosince na radnici odevzdali petici proti plánovanému kácení desítky vzrostlých stromů a zmenšení hřiště na rohu Sáňkařské a Bruslařské ulice - celkem se sešlo krásných 380 podpisů!



Patnáctka náš domov stojí od začátku na straně místních lidí, kteří bojují za zachování svého hřiště a zeleně v současné podobě. Nesmírně si vážíme jejich občanské aktivity a samozřejmě je plně podpoříme, až se petice bude projednávat v zastupitelstvu. Věříme, že se k nám v předvánočním čase přidají i zastupitelé z ostatních stran, třeba zrovna pro ztepilé smrky, které na hřišti také stojí.


A proč? Situace se špatným parkováním podle nás nemůže být řešena na úkor dětí, jejich rodičů a vzrostlé zeleně. Dosvědčují to i příběhy, které zveřejnili organizátoři petice:

"Dostáváme od Vás nejen podpisy, ale i příběhy: My tady bydlíme právě proto, že je to tu krásně zelené. Já jsem na tom hřišti vychovala dvě děti. V létě to tu stromy krásně chladí, vždyť by se tu nedalo dýchat. Je to hřiště v srdci sídliště obklopené našimi domy, děti si tam chodí hrát samy. Do lesoparku je samotné pustit nemůžeme. Moje děti ještě chodily do školky, která tu dřív byla, to se tehdy ty stromy vysazovaly, aby hřiště chránily. Všude v našem okolí mizí stromy. Nechceme, aby zmizely další.

Děti naši petici podepisovat nemohou, ale říct svůj názor ano: Hrajeme si v těch stromech, prosíme, nekácejte nám je! Jsou tu výborné oříšky. A taky tu jsou třešně. Prosím, my ty stromy potřebujeme!"


Více o této iniciativě ZDE.

10 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page