top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Za peníze z bigboardů si koalice kupuje inzerci

Jak jsme vás informovali, koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ s podporou SPD na začátku prosince schválila prodloužení smluv na provozování bigboardů na obecních pozemcích. Před Vánoci přišlo vysvětlení - výnosy z pronájmu pěti reklamních ploch v celkové výši kolem 300 tisíc korun koalice obratem utratí za vlastní píár. Za stejných 300 tisíc korun si totiž objednala inzerci v soukromém časopisu Naše Praha (1 strana ve 12 vydáních ročníku 2024, každá za 25 000 Kč).


Nákup inzerce schválila koaliční rada na návrh starosty Fischera (ODS). Ten si stejnou inzerci v Naší Praze loni objednával za veřejné peníze sám o sobě. Poté, co jsme na jeho počínání podali podnět kontrolnímu výboru, nechal tedy najednou celou věc odsouhlasit své kolegy.


Inzerci v časopise Naše Praha, za níž stojí jako šedá eminence nedávný vysoký exponent SPD, považujeme za nehospodárné nakládání s penězi občanů Prahy 15. Stejnou informativní funkci má totiž plnit radniční magazín Hlasatel, jehož vydávání stojí radnici nemalé finance. Nebýt tohoto rozhazování, mohla se také naše městská část na jaře zbavit odpudivých bigboardů v parku u Švehlovy busty, na Maraťáku a u nádraží v Měcholupech.



3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page