top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Výstavba v Janovské hrozí dál

Magistrát 22. září zrušil rozhodnutí stavebního úřadu Prahy 15, který v lednu zamítl výstavbu devítipodlažního bytového domu na teplárenském výměníku v Janovské ulici. Tu připravuje developer Exafin. Věc se nyní vrací k novému projednání na stavební úřad a výstavba hrozí dál.

Celá vina za tuto vlekoucí se kauzu, která znejišťuje obyvatele v okolí, padá na současnou koalici ANO / ODS / TOP 09, zejména na místostarostu pro územní rozvoj Neumanna (TOP 09), který developerovi v létě 2019 poskytl souhlas se započtením pozemků Prahy 15 kolem domova seniorů do posuzované stavby. Bez těchto pozemků by tady developer mohl stavět maximálně třípodlažní objekt.


Kvůli tomuto počínání místostarosty Neumanna jsme loni v červenci svolali mimořádné zastupitelstvo ve snaze vše napravit, ale kapři si svůj developerský rybníček nevypustí, takže koalice svého kolegu podržela a odmítla vzít tento souhlas zpět. Ještě předtím uzavřelo vedení radnice s developerem smlouvu, na jejímž základě od něj městská část inkasovala 990 000 korun.


Napište nám, co si o celé záležitosti myslíte, a sdílejte! Děkujeme.




11 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page