top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Výstavba na Veronském náměstí

Minulou středu proběhla na zastupitelstvu rozsáhlá a rozmanitá debata ohledně plánované výstavby na Veronském náměstí. Její obšírnost zachycuje stenozápis a videozáznam, tak jen krátké shrnutí:

- Děkujeme všem občanům, kteří přišli vyjádřit svůj názor, bez vás se Praha 15 nezmění.

 Starosta původně k materiálu nepředložil žádné podklady, až na naše vyzvání poslal zastupitelům developerovu prezentaci. Nevyvěsil ji ale na web, takže se s ní nemohli seznámit občané.

- Koalice napoprvé odmítla předřadil bod o Veronském náměstí za interpelace, aby občané nemuseli na jeho projednání čekat. Teprve až když se zalekla atmosféry v sále, zvedla napodruhé pro přesun bodu ruku.

- Koalice ve prospěch developera tvrdila, že v březnu předložil oproti říjnu upravený návrh projektu, ale nikde žádné rozdíly neuvedla. Výška plánovaných věžáků zůstala 16podlažní (viz obrázek).

- Koalice odmítla náš návrh usnesení, který v souladu s požadavky občanů obsahoval celou řadu požadavků na developera. Zejména koalice nechtěla stanovit přesně podlažnost, jakou by si městská část představovala. Odmítla také náš požadavek, aby byly všechny dohody s developerem projednány s občany a ve všech orgánech samosprávy MČ Praha 15 (výbory, rada, zastupitelstvo).

- Přesto se do usnesení podařilo díky tlaku občanů prosadit, že městská část k uskutečnění záměru neumožní dotčení žádných svých pozemků. Zároveň má vzniknout "kulatý stůl" za účasti odborníků, zastupitelských klubů a občanů, který se má věcí zabývat. Budeme nás zajímat, jak bude koalice vybírat mezi zájemci z řad občanů.





Sledovali jste zastupitelstvo? Hájí podle vás koalice zájmy městské části a jejích občanů?

14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page