top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Výstavba na Taškentu dostala zelenou

Koalice ANO / ODS / TOP 09 ve středu schválila uzavření memoranda s developerem ohledně výstavby nad Taškentem. Podrobnosti dohody zatím nejsou známé, ale předpokládáme, že bude kopírovat záměr 12podlažního domu, který koaliční zastupitelé odsouhlasili v koncepční studii.


Celý proces je znovu ABSOLUTNĚ NETRANSPARENTNÍ Konečné znění memoranda nebylo projednáno s veřejností, ani s opozicí, ani v samosprávných orgánech jako je výbor pro územní rozvoj nebo zastupitelstvo.


Jedná se o další případ neuvěřitelné arogance moci, kterou koalice v Praze 15 předvádí. Její zástupci se při prosazování vlastních zájmů neštítí ani veřejného lhaní, jaké v tomto případě předvedl místostarosta Fischer (ODS). V září jsme se ho ptali, zda se chystané memorandum bude veřejně projednávat v zastupitelstvu. A jeho tehdejší odpověď? "SAMOZŘEJMĚ ZASTUPITELSTVO DOSTANE NÁVRH MEMORANDA KE SCHVÁLENÍ." Přitom v usnesení rady si místostarosta Neumann (TOP 09) nechal odsouhlasit, že memorandum podepíše do konce října a zastupitelstvo o něm bude pouze informovat.

Takto nám všem koalice bezostyšně lže a spolu s developery se nám vysmívá. Nenechme si to líbit, je čas vrátit Prahu 15 občanům.


Celé memorandum najdete ZDE, v detailu usnesení R-1313.



24 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page