top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Výběrko na kuchyň stále neúspěšné

9.4. to byl přesně rok, co koalice ANO / ODS / TOP 09 (už tehdy se zpožděním) začala hledat firmu, která zrekonstruuje kuchyňský provoz v ZŠ Hostivař. Ani po 12 měsících není toto výběrové řízení zdárně završeno!


Poprvé radnice zakázku zrušila loni v červenci, pak si dala pět měsíců čas na přípravu druhého pokusu. Zakázku rozdělila na dvě části a hledala zvlášť firmu na stavební práce a dodavatele gastro zařízení. Na začátku letošního března rada vybrala vítěze obou částí, s nimiž měly být do konce března podepsány smlouvy.


Nyní ale rada musela v části "gastro zařízení" své rozhodnutí zrušit. Uchazeč s nejnižší nabídkou se totiž odvolal proti tomu, že ho radní ze soutěže vyloučili. Následně se ukázalo, že koalice při vyloučení nepostupovala v souladu se zákonem. Proto muselo být stěžovateli vyhověno a jeho nabídka bude znovu posuzována: "Lze se ztotožnit se stěžovatelem, že zadavatel musí mít obecně při vylučování účastníka ze zadávacího řízení postaveno najisto, zda účastník technickou specifikaci splňuje či nikoli, což nebylo v rozhodnutí o vyloučení prokazatelně specifikováno."


Nekonečné výběrové řízení na rekonstrukci školní kuchyně tak bude opět pokračovat... Pro úplnost dodejme, že magistrát na tuto akci schválil dotaci již v létě roku 2019!



3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page