top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Volnočasový výbor má před sebou hodně práce

15. března se konalo první jednání výboru volnočasových aktivit pod nově zvoleným předsedou z hnutí ANO. Václav Bílek zastával v období 2014-2022 pozici místostarosty pro majetek a nyní dostal od koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ / SPD trafiku za 64 tisíc korun měsíčně a povede výbor zabývající se volným časem, sportem, kulturou a spolky v naší městské části.


Pojďme si však krátce shrnout, o čem se na výboru jednalo. Kromě tradičního schvalování jednorázových dotačních žádostí jsme diskutovali o možnostech a potřebách výboru jako poradního orgánu zastupitelstva. Trváme na tom, aby veškeré materiály týkající se oblasti volného času a spolků byly nejprve projednávány ve výboru. Ten má kompetenci tyto materiály komentovat a přidávat k nim stanoviska.


Je také potřeba, abychom aktualizovali a zpřesnili Pravidla pro dotační programy. Hodnotící kritéria a další informace pro žadatele musí být jednotná a transparentní. Doufáme také v dobrou spolupráci s místostarostkou pro volnočasové aktivity p. Šikýřovou. V tomto smyslu se zdá, že při veškeré koaliční bídě došlo alespoň na tomto postu ke změně atmosféry oproti předcházející místostarostce z hnutí ANO.


Členové výboru z řad Patnáctky náš domov se dlouhá léta snaží připravovat návrhy ke zlepšení spolkové činnosti v Praze 15 a budeme v tom pokračovat i nadále. Doufáme, že všichni členové výboru budou v tomto smyslu „táhnout za jeden provaz“, protože nám všem by mělo jít o stejnou věc. Dbát o rozvoj zájmových aktivit občanů, podporovat veřejně prospěšné projekty v oblasti volného času, sportu, kultury a aktivně se snažit zapojovat lidi do veřejného života.


Pokud se chcete dozvědět více nebo máte nápady, kontaktujte naše zastupitele a členy výboru Lukáše Pertla (lukas.pertl@seznam.cz, tel. 721 933 682) nebo Josefa Prajzlera (prajzler@pokladny.org, tel.: 608 335 838).



8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page