top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Ve starostových Křeslicích by chtěl žít každý?

Starosta Fischer (ODS) minulý týden svými slovy veřejně přiznal, že bydlí mimo Prahu 15 (doslova uvedl, že "přespává jinde, ale jinak je tady celý den a pracuje pro občany"). Stalo se tak v debatě o parkování, kdy popisoval, jak večer sám hezky zaparkuje u svého domu v Křeslicích, ale určitě prý vnímá, že obyvatelé na sídlišti v Měcholupech jsou na tom hůř a mnohdy marně hledají volné místo.


Starostovo přiznání bychom mohli ocenit jako odvážné gesto. Zákon bydlení jinde nezakazuje a morální podstatu věci mohou posoudit občané ve volbách 2026. Z našeho pohledu je však starosta zcela diskvalifikovaný z další debaty o územním rozvoji naší městské části. Je totiž absurdní, když místním lidem vykládá o potřebě zahušťování zástavby, zatímco sám se odtud odstěhoval, aby obsadil volný pozemek na okraji města, postavil si na něm rodinný dům a měl klid. Je absurdní, když stejný člověk s garáží u svého domu za Prahou 15 srdceryvně vypráví zdejším lidem, jak dnem i nocí bojuje za zlepšení jejich parkovacích možností.


Vzpomeňte si na to, až zase uslyšíte starostu, jak zarputile obhajuje třeba nové věžáky na Taškentu. Zatímco vy zde žijete se všemi důsledky, on si sem už dávno jezdí jen pro požitky.



13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page