top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Ukliďme Záštěpí a Groš

Patnáctka náš domov již posedmé organizuje úklidovou akci v hostivařském Záštěpí a Trianglu poblíž sídliště Groš. Záštěpí je oblastí, kam místní obyvatelé rádi chodí na procházky za přírodou a hledají zde odpočinek od okolního ruchu města. Kromě toho tato oblast nabízí i zajímavé prostředí pro život mnohých rostlin a živočichů. Bohužel se zde množí i výskyt černých skládek odpadu. Pojďme proto zdejší přírodě opět trochu odlehčit.


Naše tradiční jarní akce se koná tentokrát v sobotu 15. 4. od 9.00 do 17.00 hod. Není samozřejmě nutné setrvat celou dobu, zapojit se můžete kdykoliv přes den. V čase oběda plánujeme společné opékání buřtů a posezení v přírodě, budeme rádi, když se k nám přidáte.

Co se týče práce, bude možné uklízet samotné skládky nebo procházet okolní les a louky, kde se také nahromadilo spousta odpadu. Pro účastníky máme připraven dostatek pytlů a pravděpodobně i dostatek rukavic (kdo si přinese vlastní, tak nic nezkazí). Odvoz a likvidaci odpadu zajistí MČ Praha 15.


Akce je i letos součástí projektu Ukliďme Česko a s PND na ní spolupracuje Český svaz ochránců přírody, který spravuje VKP Mokřady Triangl. Zúčastní se také ZŠ V Rybníčkách a zájemci jako vždy přibývají i přes hru Geocaching.


Těšíme se na vás a děkujeme za případné sdílení!

Událost na FB.

Akce na webu.

Akce na GC.



5 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page