top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Trvalé bydliště v chráněném parku

Znovuzvolený místostarosta pro územní rozvoj Petr Neumann (TOP 09/Společně pro Prahu 15) se veřejně zmýlil ohledně možnosti trvalého bydliště v obytném souboru VESI v hostivařském přírodním parku. Napsal totiž "...byty tam neprodávají. Prodávají jednotky a je na kupujících, aby zvážili i to, že děti nebudou mít trvalé bydliště a tedy nárok na školku."


Pravdou ale je, že podle zákona č. 133/2000 Sb., par. 10, odst. 1 lidé mohou mít trvalý pobyt hlášený v jakémkoliv objektu určeném pro bydlení, ubytování (což je případ VESI) nebo pro individuální rekreaci.


A jak to bude vypadat v praxi? Investor uvedeného komplexu YIT Stavo k tomu uvádí: "Nahlášení trvalého bydliště bude taky možné – v adrese trvalého bydliště bude číslo orientační budovy E, ve stejné budově se nachází i poštovní schránky, takže nebude problém s doručováním. Číslo popisné budou mít všechny budovy stejné."

Z uvedeného vyplývá, že noví obyvatelé komplexu VESI (více než 200 ubytovacích jednotek) budou moci své děti přihlásit do zdejších školek.



40 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page