top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

STOJÍME ZA UKRAJINOU! - AKTUALIZOVÁNO

Aktualizováno: 8. 3. 2022

Členové Patnáctky náš domov podporují celistvou a suverénní Ukrajinu. Naše nedávná historie nás zřetelně poučila, jak ruští okupanti dokáží "chránit" své zájmy na cizím území. I proto jsme vděční za současné nezpochybnitelné ukotvení naší země v NATO. Zlo nesmí být tiše tolerováno.


Koordinovaná pomoc je nejúčinější!

Největší české neziskovky táhnou ta jeden provaz, vytvořily společnou platformu pro nabídku pomoci Ukrajině, nabídnout můžete cokoliv. Více ZDE.


Níže uvádíme některé další osvědčené kontakty:

Člověk v tísni ZDE.

Adra ZDE.

Charita ZDE.

Paměť národa ZDE.


Sbírka materiální pomoci v Toulcově Dvoře:

KDY? Od 8. 3. 2022 do odvolání, věci je možné přinést 9.00–17.00 hod.

KDE? Infocentrum Toulcova dvora, Kubatova 32/1, Hostivař

CO? - dětské a ženské oblečení, boty - hračky (pouze funkční, plyšáky prosíme čisté) - spací pytle a teplé deky, karimatky, polštáře, přikrývky - hygienické potřeby pro ženy a děti (vložky, tampony, plenky, mýdlo, šampony, zubní pasty, kartáčky, sudokrem..) - trvanlivé jídlo pro děti (kojenecké mléko, kaše, piškoty, kapsičky, džus..), lahvičky pro děti - léky (Ibuprofen, Paralen), náplasti, obvazy

Pytle a krabice prosím dobře popište – např. "Holka – 5 let – zimní věci". Velmi nám tím ulehčíte rozdělení a rozvoz věcí. U oblečení a bot prosíme o věci minimálně nošené, eventuálně nové.

Po individuální dohodě je možné předání věcí i ve večerních hodinách. Kontakt: Lucie Minářová, e-mail: lucimin@seznam.cz

Děkujeme. Informace najdete na stránce ZDE.


Pomoc s ubytováním:

  • Pokud máte k dispozici ubytování pro případné využití ukrajinskými uprchlíky, můžete posílat konkrétní nabídky ministerstvu vnitra (ideálně na ubytování hromadného typu se stravováním) na e-mailovou adresu ubytovaniukrajina@suz.cz. Více informací ZDE.

  • V případě nabídky ubytování či jiné pomoci uprchlíkům z Ukrajiny se můžete obrátit také na Sdružení pro integraci a migraci prostřednictvím platformy Uprchlíci vítejte. Více ZDE.

  • I Magistrát koordinuje nabídku ubytovacích kapacit pro ukrajinské uprchlíky. Zapojit se můžete vyplněním formuláře ZDE.

  • Již o několik desítek Ukrajinců se starají v Selském dvoře v Hostivaři. Pokud chcete projevit solidaritu přímo ve své domovské Praze 15, můžete jim na výdaje spojené s pomocí uprchlíkům přispět na transparentní účet: SOLIDARITA UKRAJINĚ Komerční banka: 123-6351430237/0100 Majitel účtu: SIVEK HOTELS s. r. o.





12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page