top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Stavba v Parmské se prodražila už o 9 milionů

Koalice ANO / ODS / TOP 09 zaplatí za přístavbu Sociální ošetřovatelské jednotky (SOJ) v Parmské ulici o další 2 miliony korun navíc! Se zhotovitelem prací na to radnice podepsala již třetí dodatek původně uzavřené smlouvy. Zatímco na samém začátku byla cena za tuto stavbu 31,4 mil. korun včetně DPH, nyní narostla již na 40,4 mil. korun, tedy celkem o 9 milionů korun!


Mezi důvody posledního zdražení uvádí koalice další nečekaně náročné bourací práce, překvapivé opravy kanalizace, potřebu nově projektovat venkovní schodiště, nové nadezdívky, podezdívky, další zateplování a použití nehořlavých kabelů na rozvody silnoproudu.


Převážná část těchto problémů, které generují další náklady, vyplývají z nekvalitně zpracované projektové dokumentace pro provádění stavby. Ta byla dokončena v únoru 2019 a její příprava a výsledná kvalita je vizitkou zejména místostarosty zodpovědného za investice (ANO). Perličkou je, že když se v prosinci 2019 v zastupitelstvu schvalovalo podání žádosti o dotaci na tuto stavbu, koalice zastupitelům projektovou dokumentaci jako podklad k rozhodování neposkytla.


Rozšíření SOJ je jistě záslužný projekt, proto jsme jej v minulém volebním období na začátku celého procesu podpořili. Nový objekt má zajistit seniorské bydlení se zvláštním režimem pro 36 nových klientů, a poté se dočká rekonstrukce původní budova, kde se nachází 29 klientských míst. Nicméně způsob, jakým současná koalice připravila a provádí výstavbu, připomíná spíše turecké hospodářství aneb „z cizí dotace krev neteče“.



10 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page