top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Start nové školky ohrožen

Pamatujete, jak dlouho koalice v minulém období renovovala kuchyň v ZŠ Hostivař? Podobnou blamáž začíná připomínat i montáž modulární školky pro 56 dětí v areálu téže školy.


MČ Praha 15 získala od magistrátu na modulární školky 30 milionů korun. Původně prezentovala, že za to postaví dvě školky pro celkem 112 dětí. Druhá měla být v ZŠ Křimická. Ukázalo se však, že dotace postačí jen na jednu školku. To ale koaličním stranám nebránilo, aby lež o "dvojškolce" používaly v lákání lidí před komunálními volbami na podzim 2022.


Poté proběhla soutěž na dodávku modulů pro školku v ZŠ Hostivař s termínem dodání v prosinci 2022, koalice v tomto duchu avizovala otevření školky k 1. lednu 2023. A realita? Moduly se začaly navážet až nyní. Místostarostka Kolářová (ANO) sice přiznává měsíční zpoždění dodávky a ohrožení zahájení provozu školky k 1. září, ale to je už jen lakování na růžovo. Školka ma nyní čisté zpoždění vůči deklarovanému otevření 6 měsíců, v září to bude 8, dál je vše nejisté. V případě krize prý uvolní potřebné prostory škola. A to stále mluvíme o jediné modulárce místo slibovaných dvou.


Líbí se vám, jak ANO s podporou ODS, TOP 09, NEZ a SPD pečuje o naše školky a školy?

Foto: fb mst. J. Kolářové



8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page