top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Splněný bod z našeho programu

Je tady další ročník „participativního rozpočtu“ – navrhněte drobný projekt na zlepšení veřejného prostoru ve vašem okolí! Své nápady můžete podávat až do 16. května na webu městské části ZDE.


Rozhlédněte se po svém okolí a zamyslete se, jak byste mu mohli pomoci. Někdy stačí drobnost a uděláte radost mnoha svým sousedům. Tak třeba pingpongový stůl na Košíku plní vrchovatě účel, kvůli kterému jsme ho loni navrhovali. Proto letos budeme přihlašovat další. A nebojte, spolu s vámi u voleb zajistíme, aby jeho nákup nezajišťoval nikdo, kdo by ho opět předražil o 45 tisíc korun.


A jak šel čas s participativním rozpočtem (PR) v Praze 15? - Patnáctka náš domov ho měla v roce 2018 jako jediná z volebních stran ve svém programu. - Nová koalice nezařadila PR do svého programového prohlášení. - Patnáctka náš domov hned 13. listopadu 2018 předložila Kanceláři starosty Prahy 15 návrh materiálu "Zásady participativní části rozpočtu MČ Praha 15" (zpracovala Radka Daníčková) s žádostí o jeho projednání na zasedání rady a na prosincovém zastupitelstvu městské části. - Tento materiál byl vedením radnice odmítnut, údajně proto, že si ho nikdo z koaličních radních neosvojil. - Ve skutečnosti si ale princip PR ihned osvojila místostarostka Kolářová (ANO), která 5. prosince 2018 předložila na radu svůj návrh (tou dobou se blížilo zastupitelstvo 12. prosince, kde bychom ho podali sami). - Rada na její návrh přijala usnesení o přípravě pravidel participativní části rozpočtu. - Rada od tét doby každoročně vyhrazuje na PR finance ve výši 400 000 Kč. Patnáctka náš domov opakovaně navrhovala navýšení částky na 1 milion, abychom se dostali alespoň na úroveň Újezdu nad Lesy (Praha 21) či Uhříněvsi (Praha 22), ale koalice to vždy odmítla.


Ve finále máme radost, že náš plán vešel v život. A i když se nachází v chorobném stavu, který je nutné napravit, pořád má svůj dobrý smysl. Pomáhá totiž zvyšovat zájem lidí o jejich lokalitu!



12 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page