top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Smutný konce cyklostezky

Historie cyklostezky Kozinova – Meandry Botiče se začala psát již v roce 2010, kdy s projektem stezky přes Botič přišel místostarosta Frauenterka (ODS). Myšlenka to byla dobrá, stezka pro pěší a cyklisty by zajistila bezpečný příchod dětí do ZŠ Hostivař a komfortní cyklistické propojení na Košík a do Záběhlic. Bohužel se do roku 2014 nepodařilo akci realizovat. Projekt se několikrát předělával, náklady na projektovou dokumentaci se vyšplhaly na 3 140 000 korun.


Po volbách se projektu v roce 2015 ujal tehdejší místostarosta Milan Ducko z Patnáctky náš domov. Podařilo se mu vyřešit zděděné spory o trasování cyklostezky s fotbalisty SK Hostivař, pozemními hokejisty a magistrátem. Nová trasa byla naprojektována a realizace včetně financování byla domluvena s Technickou správou komunikací. (TSK)

V roce 2018 se na radnici vrací Michal Frauenterka a má možnost po 8 letech cyklostezku dokončit. Finální projekt, s nímž souhlasí všichni majitelé pozemků, přebírá připravený, stačí jenom dotáhnout územní a stavební povolení.


Pan Frauenterka se však z nepochopitelných důvodů snaží o to, aby stavbu realizovala Praha 15. Magistrát ale odmítne převést peníze na městskou část a trvá na tom, že stezku bude stavět TSK, která má na rozdíl od MČ Praha 15 s tímto typem staveb zkušenosti. Místostarosta Frauenterka na to konto ztrácí o dokončení zájem a v přípravách projektu dál nepokračuje. TSK tedy bude stavět cyklostezky na jiných městských částech.



A celková bilance? Ztracených 10 let příprav, zbytečně vyhozených 3,5 miliónu korun z rozpočtu MČ Praha 15 a neexistující stezka pro pěší a cyklisty. Pan místostarosta Frauenterka ale zůstává sopkou, která spolehlivě zasype sama sebe – už totiž začal jen o kus dál připravovat novou cyklostezku přes Botič, u jezu Marcela asi 500 metrů od původní cyklostezky...

16 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page