top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Radní míří do televize

Nebojte, nejde o apríl, i když by vám to tak mohlo připadat. Koalice ODS / TOP 09 / ANO / NEZ na začátku března nejprve opravdu zdražila lidem v obecních bytech nájmy o 7 %. A ta samá koalice si jen pár dní poté objednala za veřejné peníze nové PR služby, údajně aby "zprostředkovávala široké veřejnosti nestranné a objektivní informace o své činnosti".


Radnice sice vydává měsíčník Hlasatel, který má chodit všem domácnostem do schránek (radnice si to má hlídat), ale starosta Fischer (ODS) si nyní nově objednal ještě jednu stránku v 5 vydáních novin Naše Praha 10. Celková cena? 151 tisíc korun za dublování informací pro stejné čtenáře.


Vzápětí menšinová rada uzavřela ještě smlouvu na dobu neurčitou s PRAHA TV. Ta bude každý měsíc za téměř 34 tisíc korun zajišťovat 10minutový reportážní pořad o dění v městské části Praha 15.


Utrácení peněz za podobnou inzerci nám v současné době připadá nestoudné. Pokud by koalice skutečně dělala zajímavé věci pro lidi, média by si toho všímala sama, nemuselo by se jim za zájem platit. Obě tyto kauzy dosvědčují nízké sebevědomí menšinových radních, kteří si po volebním výsledku musejí uměle vylepšovat svou nevalnou reputaci.


Počkáme si také na zmiňovanou nestrannost a objektivitu, budeme ji sledovat jako ostříži. A co vy, čtete Naší Prahu 10 a sledujete PRAHA TV? Jaké máte s těmito médii zkušenosti?



8 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page