top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Radnice nám nuceně vydala požadované materiály

Trvalo to sice přes dva měsíce, ale svého zákonného práva jsme se domohli. Radnice nám na příkaz magistrátu konečně poslala elektronicky všechny materiály z jednání rady městské části 3. 2. 2021, které po ní chtěl náš zastupitel Josef Prajzler! O předchozích obstrukcích ze strany úřadu jsme psali ZDE.


Jedná se o fenomenální vítězství našeho názoru, že vládnoucí garnitura nás ve 21. století a zejména v době covidu nemá co zvát na osobní prohlížení materiálů na radnici, ale má nám je v souladu se zákonem poskytovat v elektronické podobě. Verdikt magistrátu, u něhož jsme si na postup radnice stěžovali, nám dal jasně za pravdu.


Radnice nám z trucu těch deset požadovaných materiálů poslala v nejzazším možném termínu, namotala je do tří „toaletních“ pdfek a všechno prohnala skenerem, abychom náhodou nedostali open data, ale to už je jen taková jejich charakteristická škodolibost, která nám nemůže zkazit radost. Zase jsme totiž pro občany Patnáctky pootevřeli radnici, a jen to se počítá! Tento způsob získávání informací o práci rady už zůstane v platnosti pro každé další jednání.


Jsme nadšení, že se k nám přidává spousta dobrovolníků, kteří už se nemohou dívat na prohnilost systému v Praze 15 a různými způsoby nám pomáhají. Konečně máme k dispozici i skvělé právní poradce, kteří kormidlují náš boj se zdejším šlendriánem.


Nenecháme se od radnice zastrašovat paragrafovou hatmatilkou nebo přirovnáváním k nacistům. Zákon se bude v Praze 15 dodržovat.



3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page