top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPatnáctka Náš Domov

Praha 15 nevzkvétá

Už za sedm dní se otevřou volební místnosti. Než do nich vkročíte, rozhlédněte se pořádně kolem sebe...


Vedení radnice ve složení ANO / ODS / TOP 09 (Společně pro Prahu 15) si v loni SAMO objednalo za téměř 200 tisíc korun analýzu, jak jsou občané spokojeni se životem v Praze 15. Odpovídalo více než 550 respondentů a výsledky nebyly nikde zveřejněny. Až když jsme si o ně požádali podle zákona č. 106, byly výsledky ankety zaslány zastupitelům. Veřejně pro občany jsme je nejprve museli vystavit my na našich stránkách, teprve pak se objevily i na webu radnice.


Po přečtení analýzy bylo jasné, proč ty koaliční okolky. Lidé totiž dali jasně najevo, co si o směřování naší městské části pod současným vedením myslí. V závěrečném shrnutí například čteme:


"1. Spokojenost respondentů s životem v MČ Praha 15 je ve srovnáními s jinými obcemi PODPRŮMĚRNÁ.


2. Převažuje názor, že život v MČ se za posledních několik let zhoršil.


3. Za důvodem zhoršení stojí především intenzivní bytová výstavba, příliš intenzivní doprava a údržba veřejných prostranství. Respondenti mají pocit, že developerská výstavba jim bere to, co mají na patnáctce rádi – klid, množství zeleně a parků, dostupnost centra i okolí Prahy.


4. Z odpovědí je patrné, že respondenti mají pocit, že vedení MČ jde příliš na ruku developerům. Nedostatečná informovanost o budoucích plánech či chybějící koncepce rozvoje tento pocit posiluje."


Opravdu chceme, aby to tady po komunálních volbách pokrčovala stejným developerským a netransparentním směrem? Nebo se to společně pokusíme změnit? Pojďme k volbám a změňme Prahu 15!



10 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page